Fine Dining var ikke længere mit kald!

Fine Dining var ikke længere mit kald!


Rikke Holm

Lars Thomsen er tidligere ejer af Michelinrestauranterne Den Røde og Den Gule Cottage i Klampenborg. Nu er han tilbage i sin barndomsby, Allerød, hvor han netop har slået dørene op til en ny madvarebutik, Thomsen&Ko, der tilbyder kvalitetsråvarer, retter ud af huset samt Private Dining.

Åbningen af Thomsen&Ko den tredje september er gået over al forventning. Da Lars Thomsen gik på weekend efter en hektisk første uge, var det med en vis lettet over, at søndag er lukkedag. Alternativt havde været, at han havde måttet melde alt udsolgt i butikken, der bl.a. sælger fisk, slagtervarer, vin, oste, brød og færdigretter. - Vi er i en læringsproces, hvor vi hele tiden bygger på og fornyer os, forklarer Lars Thomsen: - Vores udvalg kommer ikke til at bugne, men det, kunderne mangler, kan de typisk bestille fra dag til dag. Det er derfor vigtigt for os, at kunderne kommer ind i butikken og får en snak om ønsker og behov.

Hovedparten af butikkens varer, fx brød, rygeost, skinkesalater og pastrami mv. er hjemmelavet. Når sandwich er udsolgt, er der derfor en proces forude, før nye brød ligger klar i butikken. - Hellere melde udsolgt, end at sænke ambitionerne, lyder konklusionen.

 

Gode råvarer i sæsonen
Lars Thomsen foretrækker at forhandle danske varer som følger sæsonerne. Han kigger dog også på lande, der er særligt dygtige inden for specifikke produkter. - Vi sælger fx Iberico skinker og har – ud over et stort udvalg af danske oste – også et godt samarbejde med en leverandør omkring modnede oste, fx Mont d´Or og Selles sur chere. I fremtiden vil vi også kigge på nord- og sydamerikansk kød, som har en særlig høj kvalitet, forklarer Lars Thomsen.

- Vi lever af god service og glade gæster. For os er det ikke nok at sælge en vare: Købet skal fuldendes, så kunden kommer tilbage. En kunde købte fx en kalveculotte, hvilket er et irregulært stykke kød. Jeg endte med at sous vide kødet for hende, så hun blot skulle færdigtilberede det forud for servering. Det er afgørende for os, at vi rådgiver kunden til et godt resultat. Tanken er på sigt, at folk skal kunne klare alle deres indkøb hos os. Vi vil bl.a. tilbyde weekendpakker med fem forskellige forretter, hovedretter og desserter, som kunderne frit kan vælge mellem til en fornuftig pris.
 

Muligheden bød sig tilfældigt

Lars Thomsen har tidligere været medejer af de to sidste tilbageværende Cottager i Klampenborg. Han afviklede begge i 2018, og har siden bl.a. været med til at åbne vinbar og Restaurant MA i København. Senest har han været ansat i .506, der leverer frokostordninger og events. Jobbet indebar en del rejser til USA og London, men rejseaktiviteten forsvandt fuldstændig med Covid-19. Det var startskuddet til at vende tilbage til livet som selvstændig: - Jeg følte, at Fine Dining ikke længere var mit kald og savnede et fornuftigt projekt at arbejde på mange år frem. Da min søster sendte et billede af Slagter Rieck, der var til afståelse, blev jeg derfor nysgerrig. Butikken rummede mange flere muligheder, end jeg havde forventet. Bl.a. er der et stort produktionskøkken bag butikken. Har man først været herre i eget hus, ligger det nok altid som en latent mulighed. De mange arbejdstimer opvejes af spændingen ved at udvikle et godt koncept, understreger Lars Thomsen.

Fuld fart på drop off og Dining

På trods af, at Thomsen&Ko kun har været åben i få uger, er der allerede fuld gang i både mad ud af huset og Private Dining: - Foreløbig har vi to gange ryddet produktionskøkkenet og dækket op til 10 spisende gæster, fortæller Lars Thomsen: - Vores kok og jeg har stået for serveringen af 15-16 retter med vin og kaffe i hyggelige rammer. Denne del af forretningen giver et lille kick tilbage til det, jeg har lavet de sidste 20 år. Private Dining er også et koncept, vi tilbyder af afvikle i kundens eget hjem, afrunder Lars Thomsen.

Oktober 2020

Tilbage

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies